Bezield werken vanuit rust en aandacht

Veel mensen ervaren hun werk als een plek waar nooit rust is. Er is een doorlopende activiteit van lijstjes die af moeten, mensen die wat van je ons willen, e-mails en telefoontjes die beantwoord moeten worden. Zelfs de pauzes zijn vaak nog gevuld met ‘lunchvergaderingen’ of collegiaal overleg. En omdat de digitale wereld zich niets aantrekt van formele werktijden of werkplekken, kunnen er tot ver in de avond berichten bij je binnen komen. Als we dan eindelijk in ons bed tot rust denken te komen, is de innerlijke onrust vaak zo groot geworden dat we, of niet in slaap vallen, of om vijf uur wakker schrikken van alles wat zich in ons heeft opgehoopt.

Stap uit het patroon van spanning en onrust

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode van meditatie- en aandachtsbeoefening. Dit kan ingezet worden om uit een patroon van spanning en onrust te stappen en de rust en aandacht in onszelf terug te vinden. Rust en aandacht om te herinneren aan wat ons bezielt in het werk en om weer te kunnen onderscheiden wat werkelijk belangrijk is en wat niet. Daarnaast leer je weer voelen waar je grenzen liggen, waardoor je afgestemde keuzes kunt maken.

Concrete handvatten

Mindfulness geeft je concrete handvatten om je aandacht te verbreden en je zintuigen aan te scherpen. Je wordt ‘wakker’ in jezelf, in je werk en in je contact met de mensen om je heen. Daardoor ontwikkel je meer geduld, concentratie en evenwichtigheid. Je bent beter in staat om je werk vanuit rust en ontspanning vorm te geven. Je wordt zowel effectiever als vriendelijker.

In jouw bedrijf of organisatie?

Voor organisaties en bedrijven bied ik op maat gemaakte mindfulness workshops en trajecten.